25 nov. 2010

Mormortårta

Idag hade jag en beställning på en tårta till en kvinnas jobb, hon firar att hon blivit mormor och ville ha med sig en tårta dit. Jag hade helt fria händer men lillkillens namn skulle vara med och tårtans smak skulle inte vara för "heavy". Så jag har spanat in allas converse och tänkte att detta passade denna tårtan! Är hyfsat nöjd, hade jag fått med tid på mig (2 dagar) hade den klart blivit bättre men men... Henner man som hämtade upp den blev dock nöjd så hoppas hon blev det med!
Här kommer bilder:



 Passionsfruktsmousse, vanilj och apelsinkräm, vaniljbottnar.


24 nov. 2010

Pyssleri

Nu har jag suttit och pysslat med lite detaljer till en tårta i morgon, bra framförhållning, eller inte. Här är resultatet iallafall...


någon som kan lista ut vad det ska bli för namn??? :)

HAr även gjort rosorna till n veckas bröllopstårta, de är mer lila/cerise/ i verkligheten och sprayade med glimmer, så de fick en lite häftig snöfrostig färg. De var dessa jag skrev om i ett tidigare inlägg HÄR och efter att ha studerat filmen säkert 10 gg är jag supernöjd med resultatet!!! Hoppas brudparet blir det med!

ja nu ska jag lägga ihop tårtan till imorgon, sen e d tv-n som gäller,,,, Snön yr utanför fönstret och jag önskar att denna månad går fort (24nov-23dec) så julbordet snart e över :)

2 års kalas

Min lilla dotter har nu fyllt 2 år och detta firaden naturligt vis med tårta. Hon e dock så liten så jag fick bestämma denna gången med, gissar att jag inte får göra den nästa år, och då gjorde jag en barbietårta/docktårta.


Vaniljtårtbotten med chokladmousse och jordgubbssylt.

17 nov. 2010

Tävling

Tänkte bara påminna om min tävling här på bloggen och göra ett tillägg, om ni inte har en blogg går det bra att tipsa 4 vänner via mejl och skicka en kopia på mejlen till mig larsson.diana@gmail.com. Och efterson jag ej kan modifiera kommentarerna, vet ej hur man gör, så publicerar jag ej kommentarerna förrän tävlingen är avslutad! MVH Diana


Då var det dags för även den här bloggen att ha en tävling. För att fira att jag har nått 2000 besökare tänkte jag lotta ut det här fina smycket av Karamell Design. Tack Karamell Design för sponsringen!!!





Tävlingen går till så här:
*Skriv ett inlägg på din blogg där du berättar om och länkar till tävlingen.
*Skriv en kommentar på detta inlägg där du länkar till ditt inlägg samt svarar på frågan nedan. När jag godkänner kommentarerna kommer jag att markera svaren med en * istället för svaret.
*Se till så länkarna fungerar!

Så till frågan: Vad används den här till???


Om ingen svarar rätt kommer det att lottas bland den/de som varit närmst.

Lycka till!
Tävlingen avslutas den 30 November.

15 nov. 2010

Utmaning

Utmanad av Maddes Mumms!

Jag har blivit utmanad av Maddes Mumms som innebär att jag skall svara på lite frågor:)


4 mat-tvprogram jag gärna ser:
Hells Kitchen, Cake Boss, Halv åtta hos mig, Jamie Oliver 
4 saker jag ätit idag:
Choklad, Köttgryta, Clementin, Bulle

4 smaker jag längtar efter:
Risgrynsgröt, Saffransbiscotti, The, Pepparkakor

4 saker på önskelistan :
Utstickare, Mönsterkavel, En frysbox (nu har jag en 1/2 frys och kan ej baka i "förväg", En framtid inom kakbakandet.

4 smaker som jag avskyr eller ja ogillar låter kanske bättre:
Kardemumma, Ingefära (i choklad eller likn), Tjärkarameller (finsk specialare, ingen puss till älskling när han äter dessa :) ), Bruna bönor.


Så skickar jag utmaningen vidare till 4 andra bloggare och då blir det:

Sockerrus
Little Dessert
Linda Runn
Baka baka liten kaka


11 nov. 2010

The Caketress

Behöver ni inspiration....Wow säger jag bara, vackert elegant och ja helt underbart, synd att de ska inehålla bara kaka dock, är mer en mousse och kaktjej så det amerikanska med bara en kaka tycker jag blir lite maffigt, men underbart vackra att se på. Titta in HÄR själv och förundras!


10 nov. 2010

Awards

Jag har fått mina första Awards av Maddesmumms. Tack så jättemycket! Jag lägger dem här i samma inlägg.  


Cherry On Top Award

Reglerna för utmärkelsen är:
1. Tacka den person du fick det av.
2. Kopiera utmärkelsen till din blogg.
3. Dela tre saker du gillar med dina läsare.
4. Skicka utmärkelsen till fem bloggar som du tycker förtjänar denna utmärkelse.

1:
Tack så mycket Maddesmumms, en tjej med en jättefin blogg och just nu en pågående kristyrskola!
3:
Jag älskar min familj bestående av dotter och sambo Jag ska börja med trädgårdsodling och läser allt som jag kommer över om detta
Dessutom älskar jag att måla om och pynta i hemmet

4:
(länkar- se nedan)



Även denna award fick jag från  Maddesmumms

Här skall man berätta 7 saker om sig själv och även skicka denna vidare.

1: Jag har spelat keyboard när jag var mindre
2: Älskar att sjunga och har gått i kyrkokör
3: När jag gick i grundskolan HATADE jag hemkunskap ;)
4: Har en lillebror som jobbar som flygledare
5: har jobbat som städerska, servitris och dagisfröken
6: Min dotter och min sambo är mina stöttepelare och min stora fanclub
7: Jag älskar våren

De jag skickar vidare till är:

Dags för tjejfika




Då beger jag mig av på tjejfika. Cupcaksen är inspirerade av "Planet Cake"´s bok. En jättebra "nybörjar" bok men även för personer som hållt på ett tag, enkla och bra beskrivningar på olika saker.

Så här kommer lite bilder på hur jag gjort cupcaksen:

Först gjorde jag ett koniskt hål med en kniv
 Sen la jag i fyllningen, limekräm och satte tillbaka locket. 
Sen spacklade jag dem med fluffy white frosting. 
 Därefter la jag på ett "hudfärgat" lock....
 ...och dekorerade.



Just nu...

...pågår det cupcakesbak i mitt kök. Ledig idag och ska hälsa på en väninna som fått barn i kväll så tänkte överraska med lite cupcakes, aldrig fel! Så dekorationerna ligger på bordet och torkar, Cupcaksen är på svalning, limecurden jag ska ha i dem är på planering ;) och jag hamnade vid datorn. Det receptet jag använder vid cupcakes blir fina lagom "kulliga" kakor med bra konsistens. Kommer inte ihåg vart jag hittat det, har använt det i flera år nu men här kommer det om någon är intresserad!


 CupCakes, 6 st
2,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver(socker)
1 dl mjölk
75 g smält smör
-blanda alla ingredienserna till en slät smet, fyll formarna 2/3 delar och baka av i 200 grader 15-20 min-

(vill man ha chokladsmak så kan man ta i 1-2 msk kakao)



Nu ska jag göra limecurden så den får svalna lite, sen ska jag träna och när jag kommer hem ska dessa små sötnosar dekoreras!

8 nov. 2010

Tävling

Då var det dags för även den här bloggen att ha en tävling. För att fira att jag har nått 2000 besökare tänkte jag lotta ut det här fina smycket av Karamell Design. Tack Karamell Design för sponsringen!!!





Tävlingen går till så här:
*Skriv ett inlägg på din blogg där du berättar om och länkar till tävlingen.
*Skriv en kommentar på detta inlägg där du länkar till ditt inlägg samt svarar på frågan nedan. När jag godkänner kommentarerna kommer jag att markera svaren med en * istället för svaret.
*Se till så länkarna fungerar!

Så till frågan: Vad används den här till???


Om ingen svarar rätt kommer det att lottas bland den/de som varit närmst.

Lycka till!
Tävlingen avslutas den 30 November.

Håll utkik!!

Om några timmar kommer jag att lägga upp min första tävling här på bloggen!!! Håll utkik om du e sugen på att vara med och tävla!!!

Annars är jag i full gång med att göra knäck på jobbet, och här hemma ekar kakskåpet tomt pga målande i "pyssel och hobbyrummet" samt att resten av tiden jobbar eller underhåller jag min dotter. Men senare i veckan ska vi ha "tjejkväll" med en kompis som precis fått barn så tänkte överraska med lite cupcakes då!!!

Som sagt, håll utkik i bloggen lite senare så kommer en rolig tävling upp!!!!

6 nov. 2010

Bakbloggskarta

Bagerskan har tagit ett roligt initiativ och skapat en bakbloggskarta så man kan se vart alla bakbloggar egentligen utgår ifrån. Vill du vara med på denna är det bara att kontakta Karin på Bagerskan så fixar hon det! Jätteroligt att se att det finns så många där ute.... Ända nere från Trelleborg och ända upp i Luleå...


Kvittendesserten

Här kommer lite bilder på kvitten desserten jag pratade om innan i det HÄR inlägget... Från vänster har ni: Kvitten och hasselnöts soufflé, Kvittengranité, Kvittenparfait i 2 olika färgen och dropparna är kvittensirap. Som ni ser på första soufflén så är den sned och har spruckit lite medans de andra är hela och fina, detta beror förmodligen dels på att jag smörlit lite dåligt just där den fastnat samt att varmluften i ugnen kan ha gått på och fläkten blåst från ett håll under gräddningen. Men jag gillar den lite pastelliga färgkombinationen.




5 nov. 2010

Körsbärscupcake

Körsbärscupcake gjorde jag till konferansgästernas eftermiddagsfika igår. Eftersom jag jobbar på en ekologisk restaurang så blir det inte så mycket "pynt" när jag jobbar, och som kock,  kallskänka har man inte heller den tiden att lägga ner på fina dekorationer. Dessutom betalar inte gästerna för det, utan ett paketpris så  mitt stora intresse för flowerpaste och sugarpaste, blommor o dekor får jag syssla med hemma mest. Men tycker ändå dessa "muffins" blev väldigt söta och fina och det viktigaste av allt, GODA! Toppingen är en smörkräm vispad med ljus sirap och sedan tillsatte jag körsbär även där.


Idag har vi återigen gåsamiddag på jobbet och jag jobbar kväll, men är ledig i helgen så det är ok. Julbordsförberedelserna är i full gång, gjorde lite limeknäck idåg, blev goda men fastnade i formarna så fick tyvärr kasta dem :( Så tänk på det, prova lite olika formar innan ni gör för många, de vi har gjort innan har vi gjort i vita knäckformar och de fastnade inte men där ramlar formen av istället.  Recept kommer lite senare...

2 nov. 2010

2000 besökare

Idag slog min besöksräknare om till 2000 besökare och detta skall självklart firas... Dock avslöjar jag inte ännu hur men håll ögonen öppna längre fram i veckan så kommer det att hända något roligt!!! Jag är så glad för att ni läser och det sporrar mig bara till att ge ännu mer för att ni ska tycka bloggen är intressant även i fortsättningen!

Kram så länge!!!

1 nov. 2010

"Kanelbullar"

Kanelbullar a´la Jan Hedh på mitt sätt gör att man får kalla dem Vaniljbullar istället.

De här kanelbullarna blir såå saftiga och goda och tom när de varit frysta så blir de som nybakade i micron. Dock tar de en stund men väntan är väl värd!

Ingredienser:
700 g vetemjöl med hög proteinhalt (vetemjöl special t ex)
25 g socker
500 g mjölk
75 g jäst
-fördeg knåda 5-6 minuter, lägg i en oljad bunke, plasta och låt jära på varmt ställe ca 30 min-

1300 g fördeg
500 g vetemjöl special
175 g socker
20 g salt
20 g vanilj (kardemumma kan man också ha)
1 st ägg
250 g smör, rumstempererat
-arbeta ihop allt utom smöret 5-6 minuter, tillsätt smöret i små klickar och arbeta degen på lite snabbare hastighet i ca 10 min. Låt degen jäsa igen i ca 30 min i oljad bunke-

min fyllning bestod av:
apelsinzest av 2 st apelsiner (finrivet apelsinskal)
mandelmassa ca 500 g
ägg 2 st
vanilj
-blanda ihop. Kavla ut degen och bred på fyllningen, rulla ihop och dela till bullar, lägg i formar och låt jäsa 20-30 min. Baka av dem på 175-200 grader 10 till 12 minuter.-

Ikeas Bakbok

Som Kallskänka har man snart provat de flesta klassiska recept men Ikeas Bakbok har faktiskt riktigt bra klassiska recept. Och nu har jag fått en, är så glad! Älskar kokböcker så den är jättefin i samlingen och helt annorlunda med bilder och så...
JA jag kan verkligen rekommendera den om man har lyckan att få tag i den, den säljs ju inte utan delas ut Gratis om man tittar på kök och vitvaror...
Kram