29 jan. 2011

Doptårta

Här ser man glittret....
Published with Blogger-droid v1.6.5

Doptårta

Baksidan...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Doptårta

En doptårta fick jag äran att göra idag, bestod av ljus chokladmousse, hallon samt vaniljbottnar... Deklarationer i flowerpaste... Det syns inte så väl på bilden men doppade bokstäverna i glitter för en liten extra effekt. / Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

27 jan. 2011

Dåligt

med inlägg....jag vet men håller på och bakar nu för fullt till helgens doptårta.... En liten kille som heter Tage ska få denna kreation. 

N helg har jag en utmaning som heter duga.... En kille son gillar Ben Ten, ninjas och batman, hur ska jag få ihop dessa tre ??? Tror jag får välja en av dem!

Måste tipsa om min favoritform just nu.... Silverwood, helt underbar form som man kan moderera hur man vill, Silverwood Multisize Foldaway Square Cake Tin 12... små fyrkanter, stora avlånga mm JA väldigt bra, bästa priset har http://www.cakescookiesandcraftsshop.co.uk....

Ikväll ska jag på Avsmakningsmeny på Årstiderna i MAlmö... Det är Operakällaren som gästspelar, ska bli jätteroligt, älskar att gå ut och äta....Här kommer menyn:

Gästspel av Stefano Catenacci
från Operakällaren
Torsdagen den 27 januari 2011




Amuse bouche
Äggröra i sitt skal med svart Perigord tryffel
*

Avsmakningsmeny
Bräckt färsk pilgrimsmussla med blomkålscrème och äppelcrisp
***
À la minute rökt Landö-röding
med lättrökt fiskbuljong och pocherat vaktelägg
***
Kalvbräss ”Raz el Hanout”,
stekt med orientalisk kryddblandning, hommus och citronette
***
Ugnsstekt piggvar med krispigt piggvarsslag,
russin, rödvinssås gjord på oxsvans med salvia, inkokt paksoi
och krämiga Puylinser med anklever från frigående ankor
***
Helstekt rådjursytterfilé med svartvinbärssky och
potatispuré med svart Perigord tryffel
***
Operakällarens Comtéost lagrad i 18 månader med fikonmarmelad
***
Hjortronsufflé med mylta, vaniljglass och äppelmunk

950 kr


 
Berättar allt om hur det var efteråt :)


22 jan. 2011

Kommande tårta...

Kommer att ha den här deklarationen bla... ska bli en doptårta, sååå kul att göra :) så håll utkik för vidare bilder! Kommer även recept på marshmallowsen snart.... / Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

21 jan. 2011

Gårdagens experiment...


På jobbet blev marshmallows vilket var mycket lättare än jag trodde, goda blev dom o fluffiga. Det som är bra är att de är gluten, laktos, ägg och nötfria... nästa gång ska jag prova att göra dem med ngn smak... Dessa ska jag servera med poppcorn glass och hallon någonting... inte riktigt klar med vad än, ngn som har en idé? / Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

18 jan. 2011

Muffins

Här är resultatet...
Published with Blogger-droid v1.6.5

Muffins

Blev det idag till fika med min kära mamma. Kladdakemufins var receptet men jag hottade upp receptet med peppstmintsolja och chocolate chips så de blev lite godare. Resultatet blev en after eight muffins... /Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

17 jan. 2011

Tävling

Ni glömmer väl inte min tävling :) Jag kommer att förlänga den till den 30 Januari :) Kan ju säga att de som anmäler sig har garanterad vinst just nu så det är bara att gå in på Cliniderms hemsida, hitta svaret och skriva det i en kommentar här på bloggen, i tävlingsinlägget som du hittar HÄR!!!!!!!!!!!!

16 jan. 2011

Dagens brunchtårta

Bestod av choklad o hallonmousse med vita och mörka chokladgaller..../diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

11 jan. 2011

Tårtdekor

Och lite pasta, bla choklad, vit choklad, naturell, flower och modellerings. / Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

Tårtdekor

Idag fick jag mitt paket från tårtdekor, ni har väl inte missat att det är 15% januari där!? Så lite mönsterkavlar som jag inte har haft innan och en ny grästyll, den andra hat mystiskt försvunnit, samt lite nya färger. / Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

10 jan. 2011

Kvällens fika


Blir en god toscapaj med jordgubbar o rabarber, rensade ut frysen lite inför den kommande våren så jag har plats med nya goa saker där, ska ju verkligen satsa på ett fint grönsaks och frukt land i år! Så får vi se hur det slutar, men viljan finns iallafall! Nu lite top-model. Kram Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

7 jan. 2011

Halloj!

Pratade nyss med med min väninna som ska gifta sig i sommar och ska åka hem till hemme en dag så ska vi diskutera hennes tårta :) Ska bli så himla roligt att få göra den!!!! HAr lite idéer, ska se vad hennes dröm och vision är också!... Hoppas de överenstämmer ;) Var på IKEA igår, Köpte detta.... Kan någon gissa vad det skulle bli?
FAKTUM Väggskåp med vitrindörr  Bredd: 30 cm Djup: 37 cm Höjd: 70 cm  Köpte 2LAGAN Bänkskiva  Längd: 126 cm Djup: 60.6 cm Tjocklek: 2.8 cm  köpte 2VIKA KAJ Ben, justerbart silverfärgad Min. höjd: 60 cm Max. höjd: 90 cm  köpte 1

Jo av detta blev det ett skrivbord så nu har vi en fin arbetsyta i vårt "pyssel" rum. Kul!!
Kommer en bild....

JA inte mycket tårtande i övrigt! Hoppas på lite mer snart :)

GLÖM inte min tävling med produkter från Clini Derm!!!!!

Kram


4 jan. 2011

Nyårsdessert

Här är nyårsdesserten! Päronterrine med Saffran, Chokladglass och Pistage o mandelanslag fylld med chokladmousse. Desserten är hämtad från Mat och vänner men jag har ju såklart inte kunnat hålla mig till receptet :)



Päronterrine:
Koka 4 skalade och klyftade päron i 3 dl päroncider, lite saffran, lite kanel och lite socker. Ta upp päronen när de är mjuka men inte sönderkokta och lägg dem i en form. Rör ner 4 blötlaggda gelantinblad i vätskan och  häll den över päronen, ställ in i kylen så den stelnar.

Pistageanslaget:
Blanda 50 g florsocker, 50 g vetemjöl, 50 g smör (rumstempererat) och 50 g äggvita. Rör i finmalda pistagenötter och lite karamellfärg. Stryk ut smeten på ett bakplåtspapper och om du har en tandad skrapa typ en sådan här  så drar du ränder med den. Frys sedan "ränderna". Om du inte har en sådan här så kan du göra olika mönster med vad du har hemma eller med en palett... Denna snet kallas "Cigarette"

Vispa 75 g ägg, 50 g mandelmjöl (eller 50 g potatismjöl och mandelarom) och 50 g socker fluffigt. Låt stå i en bunke. Vispa därefter 100 g äggvita, 25 g socker till en maräng, vänd ner detta i mandelmjölblandningen. vänd därefter i 25 g socker och 15 g smält smör. Denna smeten kallas "Joconde". Bred ut Joconden över dina frysta ränder, eller vad du valde att göra för mönster. Baka av i 180 grader i ca 8 min. Sockra ett bakplåtspapper där du kan vända upp ditt bakade anslag när det är färdigt! Dela det i 7x9 cm stora rutor och rulla ihop (med ränderna utåt) så det blir ett rör, vi använde bakplåtspapper och tejp :) 

Detta kan du använda till att fodra anslagsringar med när du gör en moussetårta eller liknande. Som jag har gjort HÄR.

Mousse:
Vispa 2,5 dl grädde lätt. Koka upp 1 dl grädde och 1 dl mjölk. Rör ihop 3 äggulor och 0,5 dl socker och häll den kokande gräddmjölken på ägguorna, häll tillbaka i kastrullen och sjud till 85 grader. Slå sedan Crene Anglaisen över 225 g hackad choklad och rör tills den smält. Smälter den inte riktigt kan man försiktigt micra den i några sekunder. Vänd i grädden och häll upp i en spritspåse. Fyll rören och ställ i kylen att stelna! 

Chokladglass:
Vispa 3 äggulor med 0,5 dl socker fluffigt. Koka upp 1,5 dl vispgrädde, 2 dl mjölk och vanilj. Häll i 75 g mörk choklad i gräddmjölken och häll detta över äggvispet. Låt sedan svalna och svälla över natten. Dagen efter kör du den i glassmaskin.... 
(om du inte orkar göra glassen så köp den för desserten är så god att man vill inte avstå bara för att glassen är jobbig att göra)

Sen är det bara att servera, men gör desserten dagen innan så du hinner med allt!

Tävling!!!

Då var det dags för en tävling här på bloggen för att fira in det nya året! JAg vet att den inte har något med tårtor, kakor mm att göra men nu inför det nya året vill vi väl alla känna oss lite fina och lyxiga, inte sant ;)


I den här tävlingen kan du vinna det här:

Alltså 6 prova på produkter från Clini Derm.
*Dagkräm
*Age Delay Serum
*Rengöringsmjölk
*Kräm mot extra torr hy
*Nattkräm
*Ansiktsvatten

Jag är med i något som heter Buzzador där man då och då får möjlighet att prova olika saker och även får några extraprodukter som man kan dela med sig av... I detta fallet hela 4 provkit alltså 4 vinster finns det!

Cliniderm har tagit fram ett sortiment som ska passa den nordiska kvinnan. Här har vi ju låg luftfuktighet och stora temperaturskiftningar. Torr luft innebär torr hy och i cliniderms produkter finns bla glycerin, propylene Glycerol och sorbitol som bevarar fuktbalansen i hyn i upp till 24 h.

Dessutom är förpackningarna lufttäta, hygineiska och lätta att tömma (enligt brochyren).
Själv har jag inte provat dessa produkter innan så det ska bli spännande att se vad man tycker om dem!

Så om du är intresserad av att prova dessa produkter, var med i min tävling!!!! Kom ihåg, det finns 4 priser i potten!!!

Reglerna:
För 1 lott:
1: Svara på frågan: Vilka två är hudens viktigaste skyddsbarriärer? (Svaret hittar du på http://www.aconordic.se/cliniderm.aspx )
2: Motivera varför du ska vinna.
För 2 lotter:
Gör ovan +
3: Länka till tävlingen via din blogg, eller mejla 3 kompisar och tipsa om tävlingen, skicka en kopia till min mejl.

Tävlingen pågår till den 23 Januari!

Lycka Till!!!
( Jag kommer inte publicera kommentarerna förrän tävlingen är avslutad )



Bröllopstårta


Det var den här tårtan jag gjorde på 1,5 timme. Är ganska nöjd över resultatet med tanke på tiden... mörk chokladmousse med vindruvsrosor passionsfrukt och chokladhjärtan. Mandelbotten som passar perfekt till choklad för o bryta det söta...
/Diana
Published with Blogger-droid v1.6.5

2 jan. 2011

Gott Nytt 2011

mina kära läsare och hoppas detta åren kommer att inehålla många spännande uppdrag! JAg har redan slutfört 2 st, dels min mammas födelsedagstårta och dels en bröllopstårta som jag gjorde från grunden, och dekorerade på 1,5 h då någon av mina kära kolleger "glömt" berätta för mig att bröllopsparet skulle ha tårta också, men som tur hade jag saker hemma (på jobbet) så jag klarade det men inte under optimala förhållande!!!

Nyårsdesserten blev LOVELY!!! JAg återkommer med receptet men vill lova att den är mödan värd!!! Ja såklart var huvudrätt och förrätt också underbart gott men i love desserts!!!!!!!!! 

I julklapp fick jag dessa Margaretheskål som jag verkligen rekommenderar, stabila och med lock!!!!
Ska köpa mig det mindre setet också!!!

Dessutom fick jag dessa: 
Le Creuset Rund Gryta 20 cm 2,4L Röd
Portionsgrytor, grymt söta och gissa om jag kommer att använda dem!!!! :)

Allt rött men det är ju vår accentfärg i vårt kök/vardagsrum som för övrigt går i svart och vitt..... Kanske skulle ta och lägga upp en bild en dag!!!

JA nu ska jag vila lite efter en lång dag av tapetsering mm...